Astazi, 30 martie, a venit randul pomilor din curte sa fie stropiti. Pe langa mica livada de 40 de pomi pe care am infiintat-o anul trecut, am si acasa 2 ciresi, 2 pruni, un mar,  un visin, un cires si un nuc.  A fost prima stropire din acesta an, va mai urma maxim una cu insecticid dupa caderea petalelor florilor sau daca vor fi probleme cu afidele.
Pentru aceasta operatiune am folosit un pachet de la Mospilan care contine un pliculet de insecticid, un ulei horticol Toil si un fungicid (Champ77).
Pachet insecticid aibulei horticol

Momentul potrivit pentru a stropi pomi este la buton roz si  alb la samburoase, si urechiuse de soarece la semintoase.

Un avantaj, atunci cand stropesti mai tarziu cu ulei horticol, este ca vei intarzia cu vreo 10 zile inflorirea pomilor fapt care te poate ajuta sa treci peste ultimele perioade de frig care pot aparea la sfarsitul lui martie sau inceputul lui aprilie.
Asta a fost si scopul, in ultimele zile tara noastra fiind traversata de un ciclon de aer polar care a facut ca temperaturile sa ajunga la -3 sau -4 de grade pe noapte, temperatura resimtita fiind chiar si de -7. Acest lucru afecteaza in proportie foarte mare pomii infloriti sau in curs de inflorire precum caisii, piersicii sau ciresii de mai.
Prin aceasta stropire cu ulei horticol si insecticid, intarziu putin inflorirea pomilor mai ales ca se anunta si peste cateva zile temperaturi de -2 grade (n-ar trebui sa fie asa grav).

Mai jos sunt cateva poze  cu stadiul in care se aflau pomii in momentul stropirii cu ulei horticol, insecticid si fungicid.

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *